Als het Covid-19 virus zich wereldwijd verspreidt, hoe zal de wereld dan veranderen?

Zihu is een vraag en antwoord site in China. Waar gewone chinezen vragen kunnen stellen en antwoord kunnen geven. Een van de vragen was: 如果新冠病毒发生全球大流行, 世界会发生什么样的变化?( Als het covid-19 virus zich wereldwijd verspreidt, hoe zal de wereld dan veranderen?) Een chinees met de naam 默苍离 (Mo Cang Li) denkt dat het slecht zal aflopen met Europa. Het Chinese origineel is hier te vinden. Wat volgt is mijn vertaling:


Vertaling:


Zoals het er nu naar uitziet gaat een epidemie onvermijdelijk zijn.


De opmaak van de wereld zal een grote verandering kennen.


1. Sommige westerse landen zullen dit voorval gebruiken om de publieke opinie te sturen en om China zwart te maken. Eerst zeiden ze dat de Chinezen niet goed waren, nu verspreiden ze het gerucht dat China geen export van mondkapjes toelaat, in werkelijkheid zijn zij het zelf die alle goederen vasthouden en de bevolking voor de gek houden.


2. Er zal nagedacht worden over het huidige uithollen van de eigen industrie en meer landen zullen met hun eigen grondstoffen onafhankelijke toeleveringsketens willen creëren, maar dit zal grotendeels mislukken. Tijdens het opbouw proces zullen ze erachter komen dat ze te weinig technisch bekwaam personeel hebben en niet efficient kunnen werken. Ook al zal dit mislukken, china zal de kans hebben om vele productielijnen aan ze te kunnen verkopen.


3. De economie van Duitsland loopt gevaar. De oprukkende epidemie als ook een aankomende economische crisis zal er voor gaan zorgen dat Duitsland als eerste naar de slachtbank zal gaan


4. De luchtkastelen van Europa zullen vernietigd worden want als ze met een epidemie geconfronteerd worden zal het ieder landje voor zich zijn. In plaats van solidair te zijn zullen de landen elkaars plannen ondermijnen en de redenen om uit te europese unie te treden zullen sterker worden.
5. Als de epidemie lang genoeg aanhoudt. (langer dan 2 jaar) dan zullen de hoogstaande europese sociale welvaart staten onderuit gaan en dit zal de weg vrijmaken voor een opkomst van rechtse partijen, dat waarschijnlijk tot incidenten zal leiden.


6. Omdat er in het westen sowieso een zeer sterke afhankelijkheid is van bevoorrading vanuit china zal de huidige epidemie overduidelijk tot een nog groter verschil in handelsbalans leiden.


7. Multinationals hebben het vierde kwartaal al afgesloten en zij kunnen hun tegoeden tot het tweede kwartaal volgend jaar kwijt in Japan, Korea en het westen. Dit zou China in lastig vaarwater kunnen brengen.


8. Nadat de explosieve situatie in Europa voorbij is zal de menselijke ramp zich misschien ook voltrekken in de derde wereldlanden. In die landen is er een verhoogd risico op voedselrampen of revoluties.


9. Meer en meer voormalige amerikaanse bondgenoten zullen hun positie herzien en van richting veranderen en dat zul je terug zien in diplomatieke betrekkingen.


10. Het ziet er niet goed uit voor de toerisme sector. Mocht deze situatie enkele jaren duren dan zullen sommige landen bankroet gaan. Dit zal leiden tot een nog grotere economische wereldwijde crisis.


En dat is het.


Als we zaken op een goede manier willen afhandelen dan is dat eenvoudig.


Zo snel mogelijk beginnen met produceren, voorbereidingen treffen om onze bondgenoten te ondersteunen en voordeel halen uit diegene die zwakker zijn.


Denk aan jezelf en wees voorzichtig met het aanvullen van Europese tekorten. Hou genoeg contanten achter de hand.


Ook in moelijke tijden is er een voorjaar vol met mogelijkheden.63 views0 comments

Vragen? Consultatie? Sourcing opdracht? Vertaling nodig?

  • White Facebook Icon